• Over

    De Omscholing is een voormalig schoolgebouw in Rotterdam omgebouwd tot appartementen. In de voormalige Vierambachtschool zijn na verbouwing in 2009 nu negen woningen gemaakt. De woningen zijn door de kopers gezamenlijk ontwikkeld middels het CPO principe (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) onder begeleiding van architect en adviseurs. Iedere koop had volledige ontwerpvrijheid waarbij de individuele wensen zijn vertaal in een woning op maat. Na de oplevering in 2009 heeft de kopervereniging naar eigen ontwerp het voormalige schoolplein omgetoverd tot een prachtige tuin.

    De transformatie heeft veel publiciteit opgeleverd en is diverse malen op tv, in kranten en magazines gepresenteerd. Gemeente Rotterdam heeft vanwege dit succes naar voorbeeld van de Omscholing in mei 2013 nog een School te koop aangeboden welke middels hetzelfde principe ontwikkeld gaat worden.

    Voor meer informatie over het plan kunt u contact opnemen met de vereniging, meer uitgebreide informatie over het plan de Omscholing en doorlopen proces is tevens te vinden op www.gubu.nl/projecten/de-omscholing

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *